środa, 7 grudnia 2011

Sernik bez sera REWELACJA








Składniki:
Ciasto:
-2,5 szklanki mąki
-0,5 szklanki cukru
-2 łyżeczki proszku do pieczenia
-4 żółtka
-kostka margaryny

Masa:
-3duże śmietany 18%
-20 dag wiórków kokosowych
-2 budynie śmietankowe lub waniliowe
-szklanka cukru
-4 białka

Ciasto:
Najlepiej je wykonać na stolnicy w następujący sposób:
wsypać mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia i wszystko wymieszać.Dołożyć twardą margarynę (prosto z lodówki), posiekaną drobno nożem oraz żółtka i całość zagnieść na ciasto. Otrzymane ciasto podzielić na dwie nierówne części:0,25 całości ciasta należy owinąć folią i schłodzić w zamrażarce, pozostałe 0,75 wyłożyć na posmarowaną tłuszczem blachę a następnie włożyć do piekarnika i piec przez 10 minut w temperaturze 180st. Celcjusza.
Masa:
Białko razem z 2 łyżeczkami cukru ubić na sztywno. Następnie wlać śmietany, wsypać wiórki kokosowe, cukier oraz proszki budyniowe i ostrożnie wymieszać (najlepiej łyżką)
Otrzymaną masę wyłożyć na podpieczony spód. Następnie wyjąć z zamrażarki resztę ciasta i utrzeć je na grubej tarce jarzynowej a następnie równomiernie posypać wierzch placka.
Całość wstawić do piekarnika i piec ok. 50 minut w temperaturze 180 st. Celcjusza.

SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz