środa, 30 listopada 2011

Sernik

Pyszny sernik
      Spód:
  1. 0,5 kostki margaryny
  2. 3 jajka
  3. 0,5 szklanki cukru
  4. 1,5 szklanki mąki
  5. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
       Masa twarogowa:
  1. 1,2 kg twarogu
  2. 8 jajek
  3. 1 kostka margaryny
  4. rodzynki
  5. 1 olejek śmietankowy
  6. 1 szklanka cukru
Spód: wszystkie składniki wymieszać i wyłożyć na blachę do pieczenia.
Masa twarogowa: twaróg wymieszać z żółtkami, margaryną i cukrem.
                              Białka ubić i dodać, na koniec dodajemy rodzynki, olejek i wylewamy na spód.
Piec przez 1 godzinę w temperaturze 180 st. C.
                                                               SMACZNEGO






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz